Kapustové karbanátky se šmakounem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kapusta hlávková
  • 150 g Šmakoun
  • 11.11 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 138 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 555 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 508.6 mg
  • Vláknina 5113 mg
  • Vitamín A 5113 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 121.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou kapustu uvaříme v osolené vodě doměkka. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na troše oleje.

  • 2

    Šmakoun a uvařenou kapustu umeleme, přidáme vejce, mořskou sůl, pepř a strouhanku. Vše zpracujeme a z hmoty tvarujeme navlhčenýma rukama karbanátky.

  • 3

    Usmažíme je na malém množství oleje a podáváme.

Komentáře k receptu