Kapustové karbanátky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 223 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 5 g
- Sodík 402 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 62.7 mg
- Draslík 1152.9 mg
- Vláknina 11202.2 mg
- Vitamín A 11202.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 300.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Kapustu omyjeme, rozkrojíme a odstraníme košťál. 
- 
                                2Dáme vařit do osolené vroucí vody asi na 5 minut. Pak kapustu z vody vyjmeme a nasekáme najemno. 
- 
                                3Vložíme nasekanou kapustu do nádoby, osolíme, opepříme, přidáme vejce, utřený česnek, mouku, strouhanku a dobře promícháme. (Lze také přidat najemno nakrájený nebo rezemletý uzený bůček či klobásu.) 
- 
                                4Tvoříme karbanátky, které obalujeme v mouce, rozšlehaném vejci s mlékem a strouhance. 
- 
                                5Smažíme pozvolna v horkém tuku po obou stranách. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        