Kapustové karbanátky s mletým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 800 g Kapusta hlávková
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 50 g Strouhanka
  • 250 g Maso mleté - mix
  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 5.34 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Rohlíky bílé
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 516 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 277 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 160.8 mg
  • Draslík 846 mg
  • Vláknina 10796.5 mg
  • Vitamín A 10796.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 196 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z kapusty odkrojíme zvadlé a poškozené listy, kapustu rozkrojíme na čtvrtky, vložíme do vroucí vody a vaříme alespoň 15 minut. Poté kapustu slijeme, necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na másle. Česnek prolisujeme, rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Mleté maso dobře rozmícháme.

  • 2

    Z uvařené kapusty odkrojíme silná žebra, kapustu nakrájíme a umeleme na masovém strojku. V míse promícháme mleté maso s kapustou, cibulí, solí, pepřem, majoránkou, česnekem, vejci a vymačkanými rohlíky. Je-li hmota příliš řídká, přisypeme prosátou strouhanku.

  • 3

    Z hmoty tvoříme karbanátky, obalujeme v mouce a smažíme na rozpáleném oleji.

Komentáře k receptu