Kapustové karbanátky s čerstvými houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 30 g Cibule
  • 200 g Kapusta hlávková
  • 100 g Houby čerstvé
  • 11.11 g Olej rostlinný
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 194 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 325 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 743.7 mg
  • Vláknina 7589.5 mg
  • Vitamín A 7589.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 121.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařenou kapustu necháme okapat a vychladlou umeleme. Cibuli nakrájíme nadrobno, houby očistíme a nakrájíme na drobné kostičky.

  • 2

    Na 50 g oleje zpěníme cibuli, přidáme houby a dusíme, až jsou houby měkké. Dáme do mísy a necháme vychladnout. Poté přidáme umletou kapustu, rozšlehané vejce, mouku, sůl, pepř a umícháme kompaktní hmotu. Tvoříme z ní placičky, které smažíme na zbylém rozpáleném oleji.

Komentáře k receptu