Flambované kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 50 g Bambusové výhonky
  • 1200 g Kuře
  • 100 ml Víno červené
  • 100 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Hřebíček
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 5 polévková lžíce Martell cognac
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 819 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 591 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 233.5 mg
  • Draslík 791 mg
  • Vláknina 2672 mg
  • Vitamín A 2672 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celé kuře omyjeme, osušíme a naporcujeme. Jednotlivé kousky osolíme a opepříme.

  • 2

    Ve velké pánvi rozpálíme olej, vložíme maso a špek nakrájený na plátky a restujeme dokud kuře nezhnědne. Poté přidáme na kousky nakrájenou cibuli a koňak. Koňak zapálíme a všechny kousky ze všech stran oflambujeme.

  • 3

    Přidáme vývar, víno, česnek, petržel, bambusové výhonky, hřebíček a bobkový list a důkladně promícháme. Mísu přiklopíme a pečeme 75-90min v troubě předehřáté na 200C. Během pečení několikrát promícháme.

  • 4

    Když je maso hotové, vyjmeme bobkový list a hřebíček a ihned podáváme.

Komentáře k receptu