Garnáty v peřince

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 240 g Garnát obecný
  • 12 ks Chléb rýžový
  • 1 ks Zázvor celý
  • 3 ks Koriandr celý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.2 dl Olej arašídový (podzemnicový)
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 1 polévková lžíce Chilli omáčka
  • 1 polévková lžíce Omáčka švestková
  • 2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 237 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 601 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 123.6 mg
  • Draslík 1493.7 mg
  • Vláknina 6980.4 mg
  • Vitamín A 6980.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 171.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V menším kastrole smícháme mouku se 3 polévkovými lžícemi vody, aby vznikla hladká směs. Vzniklou směs vaříme za stálého míchání na mírném ohni asi 2 minuty. V mixéru nebo robotu smícháme česnek, kořen koriandru a zázvoru a umixujeme na jemnou směs.

  • 2

    Tuto směs přendáme do misky, přidáme garnáty (12 ks),(vyloupané a zbavené žil a ocasu), ústřicovou omáčku, pepř a sůl. Přikryjeme potravinovou fólií a dáme do lednice na 2 hodiny marinovat. Aby se garnáty lépe balily do "peřinky", uděláme do nich na spodní straně několik zářezů, takže je pak můžeme rozevřít a položit rovně.

  • 3

    Dále si připravíme rýžové papíry podle návodu na obalu. Papír přehneme úhlopříčně na polovinu a doprostřed dáme naloženého garnáta (ocasem k hornímu cípu). Papír zabalíme a pro změkčení a lepší balení použijeme těstíčko z mouky a vody.

  • 4

    V pánvi wok rozpálíme olej na středně silném ohni. Na zkoušku, je-li již dostatečně rozpálený, do něj vhodíme kousek rýžového papíru. Garnáty smažíme asi 5 minut dozlatova a poté je z oleje vyjmeme perforovanou naběračkou a dáme odmastit na papírový ubrousek. Uchováváme v přikryté nádobě, aby nevychladly.

  • 5

    Podáváme horké s chilli nebo se švestkovou omáčkou.

Komentáře k receptu