Jablkový koláč s kokosem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 50 g Cukr krupice
  • 60 g Kokos sušený
  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 kávová lžička Cukr vanilka
  • 0.5 kávová lžička Pomerančová kůra
  • 0.5 ks Citrony
  • 4 ks Jablka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Linecké (křehké) těsto
  • 1 špetka Sůl
  • 2 špetka Zázvor mletý
  • 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 polévková lžíce Calvados
  • 2 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 176 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 43 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 54.1 mg
  • Draslík 143.3 mg
  • Vláknina 5618.3 mg
  • Vitamín A 5618.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo s cukrem utřeme do pěny za pomoci šlehače, postupně přidáváme žloutky, vanilkový cukr, smetanu, 50 g kokosových vloček, škrob, skořici, mletý zázvor, citronovou a pomerančovou kůru a calvados. Vše dobře promícháme.

  • 2

    Jablka oloupeme, nastrouháme a pokapeme šťávou z 1/2 citronu. Poté z bílků a soli ušleháme pevný sníh a spolu s jablky ho vmícháme do těsta.

  • 3

    Dortovou formu o průměru 20 cm vymažeme máslem. Tvarohové těsto vyválíme a dáme do formy. Pokryjeme ho kokosovou hmotou s jablky, posypeme zbytkem kokosových vloček a pečeme v předehřáté troubě na 210°C asi 30 minut.

  • 4

    Hotový koláč vyjmeme z trouby, chvíli necháme stát ve formě, potom uvolníme okraje, vyjmeme ho a dáme vychladnout.

Komentáře k receptu