Jablkový koláč z piškotového těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 24

Suroviny

  • 270 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr vanilka
  • 350 g Mouka polohrubá
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 300 g Jablka
  • 100 g Rozinky bílé
  • 30 g Mouka pšeničná hrubá
  • 150 g Čokoláda na vaření
  • 80 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 185 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 94.8 mg
  • Vláknina 2469.8 mg
  • Vitamín A 2469.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh. Za stálého šlehání zašleháme žloutky, vanilkový cukr. Následovně zlehka vmícháme prosátou mouku s kypřicím práškem a skořici. Omytá jablka zbavíme jádřinců a jemně nastrouháme. Spolu s rozinky přimícháme zlehka do těsta.

  • 2

    Hotové těsto vlijeme na olejem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Vložíme do trouby, při 160 stupních pečeme 40 minut.

  • 3

    Upečený pekáč necháme na plechu vychladnout. Povrch potřeme rozpuštěnou čokoládou, necháme vychladnout. Nakonec koláč krájíme na úhledné čtverce.

Komentáře k receptu