Jablkový koláč s rozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 50 g Cukr třtinový
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 130 g Cukr krupice
  • 100 ml Mléko plnotučné
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Tresť vanilková
  • 2 ks Jablka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Hrozinky
  • 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 361 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 43 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 49.9 mg
  • Draslík 197.5 mg
  • Vláknina 4303.4 mg
  • Vitamín A 4303.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 94.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Otvírací formu o průměru 22 cm vymažeme máslem. V rendlíku rozpustíme máslo. Jablka omyjeme, osušíme a nakrájíme na čtvrtky, vyjmeme jádřince a nakrájíme na tenké plátky. Jablka neloupeme.

  • 2

    Tři lžíce rozpuštěného másla odložíme stranou do šálku. Hnědý cukr, skořici a rozinky dáme do rendlíku s máslem. Promícháme a nalijeme do formy. Na tuto směs rozložíme plátky jablek.

  • 3

    Vejce rozkvedláme, do mísy dáme mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl. Mléko, vejce, vanilkovou esenci a máslo, které máme v šálku, přidáme k vejcím. Mícháme ručním mixérem, až vznikne pevné těsto. Potom zvýšíme na 1 minutu rychlost a hněteme. Těsto rozložíme na jablka ve formě.

  • 4

    Pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi 30 minut. Hotový koláč vyjmeme z trouby a necháme 5 minut vychladnout ve formě. Poté formu rozevřeme a koláč vyklopíme na mísu. Nakrájíme na díly a podáváme.

Komentáře k receptu