Jablkový koláč s rozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 200 g Ořechy vlašské
  • 200 g Cukr krupice
  • 3 g Skořice mletá
  • 70 g Mouka kukuřičná
  • 170 g Mouka bezlepková Mantler
  • 1 hrst Rozinky tmavé
  • 1 kg Jablka
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka kukuřičná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 939 kcal
  • Sacharidy 111 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 111 g
  • Cholesterol 39.6 mg
  • Draslík 407.1 mg
  • Vláknina 16539.6 mg
  • Vitamín A 16539.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle, přimícháme hrst propláchnutých a okapaných rozinek a sekaných ořechů. Směs ochutíme skořicí. Bezlepkovou mouku Mantler promícháme s kukuřičnou moukou. Dvě pečící koláčové formy vymažeme máslem a vysypeme kukuřičnou moukou. Troubu předehřejeme na 180 °C.

  • 2

    Do připravených koláčových forem nasypeme nejprve vrstvu směsi mouk, na mouky dáme vrstvu jablek s rozinkami a ořechy a tak pokračujeme, až budou formy naplněny. Končíme vrstvou mouky, kterou zakapeme rozpuštěným máslem. Takto připravené koláče pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut. Po upečení necháme koláče vychladnout a servírujeme je jako svačinu, pokrájené na výseče nebo obdélníky.

Komentáře k receptu