Pečený kapr s ementálem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 600 g Kapr obecný
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 473 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 496 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 190.8 mg
  • Draslík 571 mg
  • Vláknina 787.5 mg
  • Vitamín A 787.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Porce kapra vykostíme, kůži stáhneme a maso omyjeme, osušíme a osolíme.

  • 2

    Vždy mezi dva kousky ryby vložíme plátek ementálu. Každou porci zabalíme do plátku anglické slaniny a sepneme párátkem. Obalíme v hladké mouce, namočíme v rozkvedlaném vejci a zvolna pečeme v rozpáleném oleji po obou stranách asi 10 minut.

  • 3

    Podáváme s plátkem citronu a vařenými bramborami.

Komentáře k receptu