Telecí řízky s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 4.7 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Rajčata
  • 200 g Telecí kýta
  • 10 g Pažitka
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.25 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 270 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 673 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 326.2 mg
  • Draslík 776.6 mg
  • Vláknina 2965 mg
  • Vitamín A 2965 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájené na řízky naklepeme a okraje nařízneme. Plátky osolíme, po jedné straně poprášíme moukou a po obou stranách zprudka opečeme na pánvi potřené máslem. Podlijeme trochou vývaru a dusíme doměkka.

  • 2

    V pánvi nad párou umícháme vejce se solí, položíme na řízky a povrch posypeme nasekanou pažitkou. Podlijeme šťávou z řízků a při podávání obložíme plátky omytých rajčat.

  • 3

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu