Candát na zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Candát obecný
  • 4 kávová lžička Omáčka tatarská
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 6 ks Mrkev kořen
  • 8 ks Nové koření celé
  • 10 ks Pepř černý celý
  • 4 ks Petržel kořen
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 532 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 525 g
  • Sodík 382 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 2.1 mg
  • Draslík 2221.1 mg
  • Vláknina 78088.2 mg
  • Vitamín A 78088.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 222.1 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou zeleninu nadrobno nakrájíme a povaříme v osolené vodě s kořením 10 minut. Scedíme, ve vývaru vaříme očištěné porce candáta. Vaříme zvolna (asi 10 minut), aby se maso nerozpadlo.

  • 2

    Uvařené porce upravíme na talíře, obložíme vařenou zeleninou a polijeme tatarskou omáčkou.

  • 3

    Podáváme s opečenými bramborami.

Komentáře k receptu