Vepřová kýta plněná vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kostka Polévkové kostky Vitana
  • 100 g Anglická slanina
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 stroužek Česnek
  • 1 kg Vepřová kýta
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Jíška instantní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 512 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 299 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 206 mg
  • Draslík 688.3 mg
  • Vláknina 1369.8 mg
  • Vitamín A 1369.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vepřové kýty uděláme nožem otvor, který vytřeme česnekem, osolíme, opepříme a vložíme do něj uvařená vejce.

  • 2

    Otvor uzavřeme špejlí.

  • 3

    Celou kýtu obalíme slaninou a ovážeme nití, aby slanina držela.

  • 4

    Cibulku usmažíme dozlatova, vložíme kýtu, opečeme ze všech stran.

  • 5

    Podlijeme vývarem z masoxu a dusíme.

  • 6

    Když je maso měkké, vyndáme je a zahustíme jíškou.

Komentáře k receptu