Plněná vepřová kýta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová kýta
  • 120 g Játra vepřová
  • 100 g Anglická slanina
  • 120 g Sádlo škvařené
  • 100 g Paprika červená
  • 200 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Feferony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 744 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 690 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 222.7 mg
  • Draslík 875.9 mg
  • Vláknina 2181.3 mg
  • Vitamín A 2181.3 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z omyté kýty nakrájíme přes vlákno plátky, naklepeme je, osolíme a opepříme. Na tuku osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a očištěná, na nudličky nakrájená játra. Směs navršíme na plátky masa, přidáme na nudličky nakrájenou slaninu, nasekané feferonky a papriku. Maso přeložíme a okraje sklepneme.

  • 2

    Naplněné plátky opečeme na rozehřátém sádle a vyjmeme.

  • 3

    Výpek zaprášíme hladkou moukou, přidáme hořčici, osmahneme a zalijeme vývarem. Rozmícháme, ochutíme worcesterem, osolíme a chvíli povaříme. Omáčku přecedíme na porce masa.

Komentáře k receptu