Hovězí závitky na česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Anglická slanina
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 500 g Hovězí maso zadní
  • 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 262 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 308 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 83.2 mg
  • Draslík 59 mg
  • Vláknina 1026.3 mg
  • Vitamín A 1026.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, potřeme prolisovaným česnekem, osolíme a opepříme. Každý plátek poklademe plátkem slaniny, stočíme do závitku a upevníme jehlami.

  • 2

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na sádle dorůžova, vložíme závitky a zlehka je opečeme po všech stranách. Podlijeme vodou a dusíme do poloměkka.

  • 3

    Závitky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zasypeme moukou a osmahneme. Zalijeme vodou, rozšleháme, přidáme závitky a dusíme doměkka.

Komentáře k receptu