Hovězí válečky na rajčatech a smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Slanina vepřová
  • 400 g Hovězí maso přední
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 329 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 263 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 148.4 mg
  • Draslík 547.4 mg
  • Vláknina 1291.8 mg
  • Vitamín A 1291.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 52.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso umeleme a přidáme česnek utřený se solí, pepř, vejce a vodu. Vše dobře prohněteme.

  • 2

    Ze směsi tvarujeme menší válečky a zprudka je opékáme na malém množství oleje.

  • 3

    Opečené válečky vyjmeme z pánve, do výpeku přidáme na nudličky nakrájenou slaninu, rozškvaříme ji a přisypeme mletou papriku. Potom do pánve přidáme omytá, na dílky nakrájená rajčata a očištěné, na proužky nakrájené papriky. Zeleninu krátce osmahneme a zalijeme smetanou. Vložíme opečené válečky a vše krátce podusíme.

Komentáře k receptu