Kapr podle Petra Voka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Kapr obecný
  • 150 g Slanina vepřová
  • 25 g Česnek
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 hrnek Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 726 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 441 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 190.5 mg
  • Draslík 985.9 mg
  • Vláknina 573.3 mg
  • Vitamín A 573.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.2 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté porce kapra protkneme proužky slaniny, posypeme mletou paprikou, potřeme česnekem utřeným se solí a opepříme. Maso opečeme po obou stranách na pánvi s rozehřátým olejem. Za občasného podlévání horkou vodou pečeme pod pokličkou doměkka.

  • 2

    Upečené porce kapra upravíme na talíře a ozdobíme nasekanou petrželkou a na proužky nakrájenou paprikou.

Komentáře k receptu