Kapr pečený s jablky a křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Křen
  • 80 g Strouhanka
  • 1000 g Kapr obecný
  • 300 g Jablka
  • 120 ml Víno bílé
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 667 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 467 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 165 mg
  • Draslík 1096.4 mg
  • Vláknina 5756 mg
  • Vitamín A 5756 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.2 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté porce kapra osolíme a vložíme do kastrolu. Maso posypeme nastrouhaným křenem smíchaným s oloupanými, nastrouhanými jablky, pokapeme citronovou šťávou a zalijeme vínem. Necháme v chladu odležet asi 5 hodin.

  • 2

    Porce kapra vyjmeme, obalíme ve strouhance a zvolna pečeme na pánvi na oleji dozlatova. Potom přidáme křen s jablky a ještě asi 10 minut dopékáme.

  • 3

    Porce kapra upravíme na talíře a navršíme na ně směs jablek s křenem.

Komentáře k receptu