Telecí játra s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Játra telecí
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Slanina vepřová
  • 50 g Mandle plátky
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 386 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 261 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 431.6 mg
  • Draslík 592.1 mg
  • Vláknina 2752.3 mg
  • Vitamín A 2752.3 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná a omytá játra nakrájíme na kostičky, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.

  • 2

    Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme na másle, přidáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, po chvíli vložíme játra a krátce je osmažíme. Přimícháme rajčata, víno, pepř a vše krátce podusíme.

  • 3

    Nakonec popkrm osolíme a vmícháme plátky mandlí a utřený česnek.

Komentáře k receptu