Hovězí pečeně po pražsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 60 g Vejce slepičí
  • 37.5 g Salám měkký
  • 37.5 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 120 g Tuk
  • 25 g Sůl
  • 750 g Hovězí maso zadní
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1200 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 267 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1093 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 82.5 mg
  • Draslík 60.3 mg
  • Vláknina 1780.5 mg
  • Vitamín A 1780.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso opláchneme a nakrájíme na podlouhlé díly. Uprostřed prořízneme kapsu a naplníme ji směsí z vajec, hrášku a salámu. Kapsu uzavřeme jehlou nebo špejlí. Maso osolíme a opepříme.

  • 2

    Cibuli očistíme a nakrájíme na plátky a osmahneme dorůžova na větší části tuku. Na tomto základu krátce opečeme naplněné maso. Potom přilijeme vodu a pod poklicí maso dusíme (pečeme) doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme a doléváme vodu.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, zasmahneme a zalijeme vodou. Za občasného míchání vaříme nejméně 20 minut.

  • 4

    Nakonec šťávu procedíme, dochutíme solí a ještě krátce povaříme.

Komentáře k receptu