Pečené hovězí s červenou řepou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 160 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 200 g Rajčata
  • 300 g Červená řepa
  • 500 g Hovězí maso zadní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 l Víno červené
  • 2 l Voda pitná
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • 1 dl Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 480 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 822 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 56.7 mg
  • Draslík 1415.6 mg
  • Vláknina 9058.3 mg
  • Vitamín A 9058.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červenou řepu umyjeme, vložíme do hrnce s vodou a vaříme, asi 40 minut, podle velikosti řepy. Měkkou vyndáme z hrnce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kolečka o průměru 2 cm.

  • 2

    Maso nakrájíme na malé kostky, které na pánvi na rozpáleném oleji zprudka za stálého míchání opečeme, zalijeme vínem smíchaným s pepřem a podusíme asi 15 minut.

  • 3

    Z pánve maso přeložíme do pekáče, posypeme nakrájenými rajčaty, poklademe oloupanou a na tenká kolečka nakrájenou cibuli. Přidáme oloupané a na silnější plátky nakrájené brambory, osolíme a nakonec naskládáme připravená kolečka červené řepy. Do vývaru dáme prolisovaný česnek, pomerančovou šťávu, promícháme a zalijeme suroviny na pekáči. Pekáč vložíme do vyhřáté trouby a maso pečeme přibližně 120 minut.

  • 4

    Hotový pokrm vyndáme z trouby a porcujeme ještě teplý na mělký talíř.

Komentáře k receptu