Hovězí pečeně po cikánsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Okurky nakládané
  • 150 g Rajčata
  • 37.5 g Slanina vepřová
  • 25 g Sůl
  • 120 g Tuk
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 750 g Hovězí maso zadní
  • 300 g Paprikové lusky čerstvé
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 50 g Protlak rajčatový
  • 700 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 286 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1243 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 57.5 mg
  • Draslík 170.1 mg
  • Vláknina 3054 mg
  • Vitamín A 3054 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso opláchneme, nakrájíme na kusy, protkneme slaninou, osolíme a opepříme.

  • 2

    Cibuli nakrájíme na plátky, zpěníme na části tuku a v tomto základu krátce opečeme maso. Přidáme rajčatový protlak, maso podlijeme vodou a dusíme v troubě pod poklicí doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme vodu.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, zasmažíme, zalijeme vodou a dobře rozmícháme. Vaříme nejméně 20 minut a potom omáčku procedíme.

  • 4

    Očištěnou zeleninu a okurky nakrájíme na nudličky, osmahneme na zbylém tuku, přidáme mletou papriku, krátce osmahneme a zastříkneme trochou vody.

  • 5

    Směs krátce podusíme a vložíme do omáčky, dochutíme solí a krátce povaříme.

Komentáře k receptu