Tvarohový dort s ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 83 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 90 g Máslo čerstvé
  • 45 g Cukr krupice
  • 135 g Ořechy vlašské
  • 700 g Sýr krémový
  • 100 g Cukr krupice
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 15 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Sirup Golden
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 466 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 222 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 185.8 mg
  • Draslík 160.2 mg
  • Vláknina 2373.8 mg
  • Vitamín A 2373.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mixérem ušleháme mouku, máslo, cukr a žloutek. Těsto rozdělíme na dvě koule a dáme na hodinu do lednice. Jednu kouli těsta upěchujeme na dno rozevírací dortové formy o průměru 25 cm. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 8 minut, necháme vychladnout. Připravíme si náplň: 30 g půlených jader ořechů dáme stranou na ozdobu, ostatní nasekáme. V míse ušleháme krémový sýr, přidáme cukr, vejce, sirup a mouku, třeme asi 2 minuty, potom přidáme ořechy.

  • 2

    Zbylé těsto upěchujeme kolem stěn formy do výšky 1-2,5 cm od horního okraje. Vlijeme náplň a pečeme 40-45 minut na 180°C, po 10 minutách dort zakryjeme alobalem. Vypneme troubu a dalších 30 minut dort necháme v zavřené troubě. Potom dort vytáhneme a necháme ve formě vychladnout. Dáme do lednice na 3 hodiny.

  • 3

    Tuhý dort uvolníme po stranách od formy a dna, dáme ho na mísu a těsně před podáváním ozdobíme ořechy, můžeme je přilepit sirupem, aby držely. K okraji mísy můžeme dát další ořechy.

Komentáře k receptu