Pohanková kaše v kokosovém mléce s roznkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 50 g Mouka pohanková
  • 100 ml Voda pitná
  • 250 ml Mléko kokosové
  • 1 hrst Hrozinky
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1002 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 274 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 875 mg
  • Vláknina 3188 mg
  • Vitamín A 3188 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve namočíme pohankovou krupici do studené vody nejméně na 30 minut. Lépe je namočit ji přes noc. Je potom krémová.

  • 2

    Do kastrolu nalijeme mléko, osolíme špetkou soli, vmícháme připravenou krupičku a přivedeme na mírném ohni k varu. Stále mícháme! Vaříme asi 2 minuty. Pokud by kaše zhoustla moc, přidáme mléko nebo vodu. Nakonec přidáme do kaše omyté rozinky a 1 minutu ještě povaříme.

  • 3

    Nalijeme ji na talíř a můžeme dochutit rozpuštěným máslem a medem.

  • 4

    Do kaše můžeme dle chuti dodat strouhaný kokos, instantní kakao, čokoládu, skořici, ovoce, oříšky či zakysanou smetanu.

Komentáře k receptu