Pikantní rybí polévka
Suroviny
- 15 g Houby Shitake sušené
- 100 g Fazolové lusky zelené
- 100 g Bambusové výhonky
- 450 g Filé rybí
- 1 ks Cibule
- 1.2 l Vývar rybí
- 0.18 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 3 polévková lžíce Chilli omáčka
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 3 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 190 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 3 g
- Sodík 960 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 575.9 mg
- Vláknina 4342.8 mg
- Vitamín A 4342.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Sušené houby zalijeme vroucí vodou, necháme máčet 5 minut, scedíme, necháme řádně okapat a poté nakrájíme na větší kousky. 
- 
                                2Slunečnicový olej rozehřejeme ve woku, přidáme cibuli pokrájenou na kolečka, opékáme za stálého míchání 5 minut. Poté přidáme cukrový hrášek, bambusové výhonky, chilli omáčku, vývar a omáčku sójovou. Řádně promícháme a přivedeme k varu. Do polévky vmícháme nakrájený koriandr, rybí filé nakrájené na kostky, přivedeme opět k varu a vaříme 5 minut. 
- 
                                3Hotovou polévku rozdělíme do misek, ozdobíme lístky koriandru a ihned servírujeme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        