Zeleninový bulgur
Suroviny
- 100 g Bulgur
 - 100 ml Voda pitná
 - 4 ks Rajčata
 - 1 ks Okurka salátová
 - 1 ks Cibule červená
 - 1 ks Cibulka jarní
 - 2 hrst Petržel kudrnka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 199 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 72 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 506.1 mg
 - Vláknina 14057.8 mg
 - Vitamín A 14057.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve bulgur zalijeme horkou vodou, přiklopíme a necháme vsáknout všechnu vodu. Mezitím vedle nařízneme na špičce do kříže a ponoříme na 20 sekund rajčata do vařící vody a sloupneme slupku. Odstraníme semínka a zbylou dužinu nakrájíme na kostičky. Okurku také oloupeme, odstraníme semínka a také nakrájíme na kostičky. Cibuli a petrželku nasekáme nadrobno, česnek rozetřeme.
 - 
                                2
Všechnu zeleninu smícháme s bulgurem, olejem, citronovou šťávou, špetkou soli a pepře, necháme asi hodinu rozležet v ledničce.
 - 
                                3
Podáváme buď samotné jako salát, nebo přílohu k rybě.