Pstruh na šalvěji se smetanovými brambůrky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Pstruh
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Šalvěj čerstvá
  • 5 ks Brambory
  • 2 ks Citrony
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 639 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 1169 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 154.6 mg
  • Draslík 1822.2 mg
  • Vláknina 21144.5 mg
  • Vitamín A 21144.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 102.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné pstruhy bez vnitřností osušíme, pokapeme olejem a osolíme i opepříme vně i zevnitř. Do každé ryby vložíme na kolečka nakrájenou půlku citronu a větvičku šalvěje.

  • 2

    Omyté a oškrábané brambory nakrájíme na půlcentimetrová kolečka, poklademe je do pekáčku vyloženého pečicím papírem, pokapeme olivovým olejem, osolíme a lžící pomažeme zakysanou smetanou. Vložíme do trouby vyhřáté na 220 stupňů a necháme 10 minut péct. Poté vložíme k brambůrkům ryby, poklademe je citronovými kolečky a zbylou šalvějí. Dále pečeme asi 20 minut.

Komentáře k receptu