Zapékané telecí řízky s chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Telecí kýta
  • 250 g Chřest sterilovaný
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.47 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 327 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 362 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 310.1 mg
  • Draslík 582.6 mg
  • Vláknina 2000 mg
  • Vitamín A 2000 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.5 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, okraje nařízneme. Maso zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji.

  • 2

    Opečené řízky přendáme do zapékací mísy, poklademe okapaným chřestem, pokryjeme směsí nastrouhaného sýra, žloutků a smetany.

  • 3

    Pokrm rychle zapečeme v silně vyhřáté troubě.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu