Telecí řízky zapékané
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 769 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 98229 mg
 - Bílkoviny 117 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 435.8 mg
 - Draslík 2027 mg
 - Vláknina 871 mg
 - Vitamín A 871 mg
 - Vitamín B6 2.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.3 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 42.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli s petrželovou natí nasekáme na velmi jemno a přidáme vykostěné a na jemno nasekané sardele.
 - 
                                2
Maso odblaníme, na okrajích nařízneme, naklepeme a potřeme sardelovou směsí. Maso nesolíme, neboť sardele samy o sobě jsou dosti slané.
 - 
                                3
Máslo rozehřejeme v zapékací míse, řízky na něm opečeme a poté necháme podlité dusit v troubě do té doby, dokud nebudou nahnědlé. Poté je posypeme strouhaným sýrem, podlijeme smetanou a zapečeme.
 - 
                                4
Jako přílohy podáváme opečené nebo smažené brambory, smažené noky, toasty a saláty.