Bramborové placičky s hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory vařené ve slupce
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 500 g Hrášek
  • 100 ml Olej stolní
  • 0.5 kávová lžička Sůl bylinková
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1.4 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 484 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 291 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 84.3 mg
  • Draslík 731.7 mg
  • Vláknina 19444.2 mg
  • Vitamín A 19444.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené brambory oloupeme a prolisujeme. Změklé máslo vyšleháme do pěny, předem vařený hrášek necháme okapat a vychladnout.

  • 2

    Brambory promícháme s hráškem, máslem, moukou a vejcem. Podle chuti osolíme a okořeníme špetkou muškátu.

  • 3

    Z těsta tvarujeme pomoučenýma rukama malé ploché placičky a smažíme je na pánvi na rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova.

  • 4

    Podáváme jako přílohu.

Komentáře k receptu