Bramborové placičky s hráškem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 484 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 33 g
- Sodík 291 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 84.3 mg
- Draslík 731.7 mg
- Vláknina 19444.2 mg
- Vitamín A 19444.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Uvařené brambory oloupeme a prolisujeme. Změklé máslo vyšleháme do pěny, předem vařený hrášek necháme okapat a vychladnout. 
- 
                                2Brambory promícháme s hráškem, máslem, moukou a vejcem. Podle chuti osolíme a okořeníme špetkou muškátu. 
- 
                                3Z těsta tvarujeme pomoučenýma rukama malé ploché placičky a smažíme je na pánvi na rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova. 
- 
                                4Podáváme jako přílohu. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        