Španělské kuře s česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 ml Vývar drůbeží
  • 4 ks Kuřecí čtvrtky
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Petržel kudrnka
  • 20 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Víno bílé
  • 2.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 976 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 1265 mg
  • Bílkoviny 79 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 117 mg
  • Vláknina 9794.5 mg
  • Vitamín A 9794.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mikrotenového sáčku nasypeme asi 2 lžíce hladké mouky, sůl, černý a cayenský pepř, vložíme osušenou porci kuřete a důkladně protřepeme, aby se maso obalilo ze všech stran. Přebytečnou mouku setřepeme. Stejným způsobem připravíme i ostatní porce masa, podle potřeby doplňujeme mouku a koření.

  • 2

    Na pánvi zahřejeme 3 lžíce olivového oleje, přidáme rozpůlený česnek a opékáme ho asi 2 minuty, aby olej získal česnekovou chuť. Česnek z oleje vyjmeme, odložíme a do oleje vložíme kůží dolů připravené porce kuřete. Opékáme asi 5 minut dozlatova. Podle potřeby přidáme 1-2 lžíce oleje.

  • 3

    Vrátíme na pánev česnek, přidáme bobkový list, kuřecí vývar, víno a celé přivedeme k varu. Přikryjeme pokličkou a dusíme 25 minut doměkka. Česnek musí být hodně měkký.

  • 4

    Kuře vyjmeme a udržujeme horké. Tekutinu na pánvi svaříme asi na 250 ml a případně dochutíme. Omáčkou přelijeme porce kuřete, navrch nasypeme česnek a ozdobíme nakrájenou petrželkou.

Komentáře k receptu