Zadělávané kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Zelenina kořenová
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 10 g Petržel - nať
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Kuře
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1140 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 82 g
  • Sodík 496 mg
  • Bílkoviny 84 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 448.3 mg
  • Draslík 832.1 mg
  • Vláknina 1871.2 mg
  • Vitamín A 1871.2 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.4 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 77.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře omyjeme, očistíme, rozkrájíme na čtvrtky a vložíme do osolené vařící vody. Přidáme očištěnou zeleninu a uvaříme doměkka.

  • 2

    Připravíme bešamelovou omáčku, přidáme žloutek, muškátový oříšek a petrželku. Uvařené kuře v omáčce prohřejeme.

  • 3

    Porci kuřete na talíři přelijeme omáčkou.

  • 4

    Podáváme s rýží.

Komentáře k receptu