Zadělávané kuře s hříbky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hříbky čerstvé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1200 g Kuře
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 3 dl Hovězí vývar základní
  • 2.5 dl Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 914 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 656 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 272.5 mg
  • Draslík 964.8 mg
  • Vláknina 1959.9 mg
  • Vitamín A 1959.9 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře omyjeme, naporcujeme na 4 díly a osolíme.

  • 2

    Osmahneme na másle dosklovata jemně nakrájenou cibulku, přidáme špetku sladké papriky a zalijeme hovězím vývarem.

  • 3

    Potom vložíme kuře a necháme dusit pod pokličkou asi 30 minut.

  • 4

    Jakmile kuře změkne, přendáme je do jiné nádoby a zbytek šťávy zahustíme světlou jíškou. Přilijeme trochu hovězího vývaru, rozmíchanou kyselou smetanu a opět chvilku povaříme. Pak omáčku přecedíme.

  • 5

    Do hotové omáčky přidáme čerstvé a na másle osmažené hříbky. Necháme kuře v omáčce ještě chvilku povařit.

Komentáře k receptu