Kuře zadělávané

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 1 g Muškátový květ
  • 1500 g Kuře
  • 25 g Sůl
  • 200 g Zelenina kořenová
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 20 g Petržel - nať
  • 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1400 ml Voda pitná
  • 500 ml Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 511 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 1081 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 135.5 mg
  • Draslík 315.1 mg
  • Vláknina 2104.4 mg
  • Vitamín A 2104.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřata očistíme, opláchneme a vložíme do mírně osolené vařící vody. Přidáme oloupanou, rozkrájenou cibuli a očištěnou a opláchnutou zeleninu. Kuřata vaříme téměř doměkka.

  • 2

    Uvařená kuřata vyjmeme z vývaru, rozporcujeme a v kloubech nasekneme. Z 2/3 dávky másla a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, zalijeme ji procezeným kuřecím vývarem, rozšleháme a uvedeme do varu. Za občasného prošlehání zvolna vaříme nejméně 20 minut.

  • 3

    Během vaření přidáme mletý květ nebo oříšek a ke konci varu přilijeme mléko. Omáčku ještě krátce povaříme, přisolíme a procedíme na rozporcovaná kuřata.

  • 4

    Kuřata v omáčce krátce podusíme, přidáme omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať a zbylé máslo.

Komentáře k receptu