Líni s koprovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Lín
  • 150 g Zelenina kořenová
  • 500 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 491 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 313 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 262.1 mg
  • Draslík 214.8 mg
  • Vláknina 1626 mg
  • Vitamín A 1626 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté líny uvaříme v osolené vodě spolu s očištěnou kořenovou zeleninou. Uvařené porce ryb vyjmeme, zakapeme 1 lžící rozpuštěného másla a necháme na teplém místě.

  • 2

    Do smetany rozkvedláme Solamyl, žloutky, osolíme, přidáme zbylé máslo a za stálého míchání vaříme ve vodní lázni. Před koncem vaření přidáme nasekaný kopr. Když začne omáčka houstnout, odstavíme ji a podle chuti přisolíme.

  • 3

    Porce línů upravíme na talíře a podáváme s koprovou omáčkou.

Komentáře k receptu