Tortellini ve smetanovo-rajčatové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 570 g Těstoviny Tortellini
  • 275 g Protlak rajčatový
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 4 ks Cibule
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 šálek Zakysaná smetana
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 878 kcal
  • Sacharidy 121 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1187 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 105 g
  • Cholesterol 44.3 mg
  • Draslík 216.1 mg
  • Vláknina 12514.8 mg
  • Vitamín A 12514.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce dáme máslo, rozkrájenou cibuli a celer, rajský protlak a cukr a přivedeme k varu. Na mírném ohni pak dusíme, dokud zelenina nezměkne.

  • 2

    Přidáme smetanu, okořeníme a za stálého míchání krátce povaříme. Přidáme sůl a pepř dle chuti.

  • 3

    Uvaříme tortellini a po scezení je v servírovací míse přelijeme omáčkou. Podáváme s nastrouhaným parmazánem.

Komentáře k receptu