Kachní prsa v zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kostka Polévkové kostky Vitana
  • 750 g Kachní prsa
  • 500 g Zelí kysané
  • 250 ml Víno bílé
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Brambory
  • 2 polévková lžíce Hrozinky
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 436 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 328 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 150.2 mg
  • Draslík 1054.6 mg
  • Vláknina 8557.5 mg
  • Vitamín A 8557.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá kachní prsíčka osolíme, okmínujeme a vložíme do pekáče. Podlijeme horkým vývarem z bujónové kostky a pečeme v troubě do poloměkka. Během pečení maso podléváme vodou a přeléváme vypečenou šťávou.

  • 2

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli podusíme na sádle, přidáme překrájené zelí, kmín, podlijeme vínem, vsypeme omyté hrozinky a vše dusíme. Do téměř měkkého zelí přidáme oloupanou, nahrubo nastrouhanou bramboru, promícháme a dodusíme doměkka.

  • 3

    Zelí rozložíme do pekáče, navrch urovnáme kachní prsíčka a vše dopečeme v troubě.

  • 4

    Maso upravíme na nahřáté talíře, obložíme zelím s hrozinkami. Vše přelijeme vypečenou šťávou.

Komentáře k receptu