Provensálská kuřecí játra

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Játra kuřecí
  • 140 g Hlíva ústřičná
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 ks Brokolice
  • 2 ks Pórek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 741 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 1299 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 571.1 mg
  • Draslík 1777.8 mg
  • Vláknina 27272.5 mg
  • Vitamín A 27272.5 mg
  • Vitamín B6 2.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 292.9 mg
  • Vitamín E 6.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 150 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná a omytá kuřecí játra opečeme na oleji na pánvi. Přidáme kapary a omytý, na kolečka nakrájený pórek. Zalijeme smetanou a dusíme doměkka. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme.

  • 2

    Na jiné pánvi opečeme na oleji hlívu ústřičnou spolu s brokolicí rozebranou na růžičky. Osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem. Směs podáváme jako přílohu k opečeným játrům.

Komentáře k receptu