Pikantní losos

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Losos - filety
  • 50 g Salát Polníček
  • 50 g Roketa
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 1 kávová lžička Kopr čerstvý
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 ks Kopr čerstvý
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Limetková šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 334 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 216 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 117 mg
  • Draslík 981.6 mg
  • Vláknina 1952.3 mg
  • Vitamín A 1952.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme citronovou šťávu, limetovou šťávu, hořčici, kopr, cukr, olivový olej, bazalku a nalijeme na lososa nakrájeného na kostičky, osoleného, opepřeného a uloženého v nekovové misce. Misku překryjeme potravinářskou folií a uložíme na 15–20 minut do ledničky.

  • 2

    Zatím si smícháme listy bazalky, salátové listy, roketu a obložené rozpůlenými plátky okurky připravíme na talíře. Pak doprostřed salátu vyklopíme vychlazeného lososa, kterým jsme napěchovali formičky na paštičky nebo na pudink. Nazdobíme lístky bazalky a snítkou kopru a můžeme servírovat.

Komentáře k receptu