Telecí mozeček na janovský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 80 g Sýr Parmezán
  • 400 g Rýže dušená
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • 80 ml Protlak rajčatový
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Telecí mozek
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 570 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 810 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 2013.1 mg
  • Draslík 456.1 mg
  • Vláknina 2709.5 mg
  • Vitamín A 2709.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mozeček spaříme a odblaníme. Nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, obalíme v mouce.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme olej, přidáme lžíci másla a plátky mozečku na pánvi orestujeme z obou stran.

  • 3

    Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj plátky mozečku, podlijeme vývarem, ve kterém jsme rozmíchali rajčatový protlak. Zasypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct. Pečeme v předehřáté troubě 15 minut.

  • 4

    Vhodnou přílohou je dušená rýže.

Komentáře k receptu