Zadělávaný telecí mozeček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Žampiony čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 0.5 ks Bobkový list
  • 2 ks Telecí mozek
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 536 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 396 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 3990 mg
  • Draslík 1412.3 mg
  • Vláknina 25288.1 mg
  • Vitamín A 25288.1 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a odblaněné mozečky povaříme v osolené vodě s trochou octa, pepřem, bobkovým listem a kroužky cibule.

  • 2

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji 3/8l vývaru z mozečků a přidáme špetku muškátu, pepř a citronovou šťávu.

  • 3

    Žampiony nakrájíme na plátky, podusíme je na másle a přidáme do omáčky. Krátce vše převaříme.

  • 4

    Mozečky upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.

Komentáře k receptu