Treska s cizrnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 180 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 230 g Cizrna
  • 50 g Sůl mořská
  • 1500 g Filé z aljašské tresky
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 hrst Citronová kůra
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 415 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 3442 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 100 mg
  • Draslík 375.2 mg
  • Vláknina 13847.5 mg
  • Vitamín A 13847.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tresku opláchneme a na 2 hodiny namočíme do studené vody. Pak posypeme z obou stran mořskou solí, dáme do mělké nádoby, přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme na 48 hodin do lednice.

  • 2

    Studenou vodou propláchneme namočenou cizrnu, dáme do velkého hrnce, zalijeme dvojnásobným množstvím vody, přidáme podélně rozpůlenou chilli papričku, bobkové listy, celé stroužky česneku, přikryjeme pokličkou a vaříme 1,5-2 hodiny, aby nám cizrna úplně změkla. Pěnu, která během vaření vzniká, odebíráme.

  • 3

    Z lednice si vyndáme tresku, osušíme ji papírovými utěrkami, potřeme olivovým olejem, opepříme a na předehřátém grilu 3-4 minuty grilujeme z každé strany. Gril můžeme nahradit žebrovanou pánví. Cizrnu přelijeme horkým kuřecím vývarem a necháme přejít varem.

  • 4

    Do talířů rozdělíme cizrnu i s vodou, ve které se vařila, navrch upravíme tresku, posypeme směsí petrželky, česneku, citronové kúry, pokapeme olivovým olejem a servírujeme.

Komentáře k receptu