Rajčatová polévka s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 10 g Petržel - nať
  • 240 g Rajčata
  • 200 g Rýže předvařená (parboiled)
  • 1000 ml Hovězí vývar základní
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 615 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1448 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 95 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 906.6 mg
  • Vláknina 12479.5 mg
  • Vitamín A 12479.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 65 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme a oloupeme slupky. Poté dužiny pokrájíme na kostičky a podusíme je na másle. Vše zalijeme vývarem a dobře promícháme. Přidáme propláchnutou rýží, sůl a pepř a vaříme na mírném plameni cca 30 minut.

  • 2

    Servírujeme s kousky citrónu a nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu