Rýžová polévka s jogurtem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Paprika mletá sladká
  • 5 g Máta
  • 100 g Rýže předvařená (parboiled)
  • 200 ml Jogurt bílý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 237 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 745 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 19.2 mg
  • Draslík 328.4 mg
  • Vláknina 2066.7 mg
  • Vitamín A 2066.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Masový vývar přivedeme k varu, poté přidáme propláchnutou rýži. Vaříme do jejího změknutí.

  • 2

    Jogurt smícháme s rozpuštěným máslem a moukou, poté vmícháme do vývaru. Vaříme na mírném plameni 5 minut.

  • 3

    Servírujeme posypané nadrobno nasekanou mátou, přelité paprikou zpěněnou na másle.

Komentáře k receptu