Smažené kořeněné lilky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Lilek
  • 50 g Mouka sójová plnotučná
  • 11.11 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Koření pěti vůní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 128 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 216 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 279.2 mg
  • Vláknina 10377.5 mg
  • Vitamín A 10377.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky nakrájíme ostrým nožem na tenká kolečka, osolíme je, necháme chvíli odpočinout a usušíme.

  • 2

    Bílek dáme do malé misky a ušleháme vidličkou nebo malou metlou do pěny.

  • 3

    Kukuřičný škrob, sůl a thajskou směs sedmi koření důkladně promícháme.

  • 4

    Ve velkém woku rozehřejeme vysokou vrstvu oleje na smažení.

  • 5

    Kolečka lilku obalíme po obou stranách v rozšlehaném bílku a potom v kukuřičném škrobu ochuceném thajskou směsí sedmi koření.

  • 6

    Obalený lilek smažíme postupně ve woku na středním ohni zhruba 5 minut po obou stranách dozlatova.

  • 7

    Hotová kolečka lilku vybereme lopatkou z woku. Necháme je chvíli

  • 8

    odpočinout na vrstvě papírových ubrousků, aby se z nich odsál nadbytečný tuk, upravíme je na talíře a ještě horké podáváme.

Komentáře k receptu