rybí placičky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Fazole červené
  • 450 g Filé z aljašské tresky
  • 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 400 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 2 ks Chilli paprička
  • 10 ks Bambusové listy
  • 2 ks Česnek
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 kg Brambory
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1315 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 103 g
  • Sodík 296 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 106.3 mg
  • Draslík 921.3 mg
  • Vláknina 14610.8 mg
  • Vitamín A 14610.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.9 mg
  • Vitamín E 16 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí file nakrájíme na kousky.

  • 2

    Rybí maso dáme do mixéru, přidáme rybí omáčku, čili papričky, česnek, listy makrutu, koriandr, vejce a hladkou mouku, vše důkladně rozmixujeme a přeneseme do mísy.

  • 3

    Do rozmixované základní hmoty přidáme nakrájené fazole a dobře zamícháme.

  • 4

    Z hmoty tvarujeme navlhčenýma rukama kuličky, které pak rozmačkáme na placičky.

  • 5

    Ve woku rozehřejeme olej a opečeme na něm při středním ohni rybí placičky po obou stranách dozlatova.

  • 6

    Placičky rozdělíme na talíře a podáváme horké. jako příloha se hodí

  • 7

    vařené nové brambory.

Komentáře k receptu