Rybí placičky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Petržel - nať
  • 200 g Tuk
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 kg Brambory vařené
  • 0.25 kg Kapr obecný
  • 1 šálek Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 744 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 457 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 223.4 mg
  • Draslík 582.6 mg
  • Vláknina 4405.8 mg
  • Vitamín A 4405.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené rybí maso rozebereme na malé kousky a vmícháme do prolisovaných brambor. Přidáme petrželku, máslo, pepř a ušlehané žloutky.

  • 2

    Z hmoty tvoříme malé kuličky a obalujeme je v rozšlehaných bílcích a ve strouhance. Smažíme na tuku po obou stranách. Nakonec placičky posypeme sekanou petrželkou a ozdobíme plátky rajčat.

Komentáře k receptu