Kořeněné kedgeree s tofu
Suroviny
- 200 g Sýr sójový - Tofu
 - 280 g Rýže loupaná
 - 2 kávová lžička Hořčičné semínko
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř cayenský
 - 1 ks Petržel - nať
 - 2 ks Chilli paprička
 - 1 ks Cibulka jarní
 - 2 ks Cibule
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 4 polévková lžíce Kari koření
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 453 kcal
 - Sacharidy 66 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 188 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 65 g
 - Cholesterol 245.3 mg
 - Draslík 287 mg
 - Vláknina 10531 mg
 - Vitamín A 10531 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.7 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži basmati vaříme 9 minut, vejce 6 minut. Na pánvi necháme zpěnit cibuli a chilli papričky.
 - 
                                2
Přidáme koření a ještě asi 2 minuty opékáme. Uvařenou rýži slijeme a vmícháme jí do cibule, přidáme marinované tofu a trochu vody. Dobře osolíme a opepříme. Zvolna ještě chvíli prohřejeme.
 - 
                                3
Vychladlá vejce nakrájíme na čtvrtky. Rýži smícháme s jarní cibulkou nakrájenou na kolečka a nasekanou petrželkou.
 - 
                                4
Rozdělíme na talíře a ozdobíme vejcem.