Zajíc se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 300 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 700 ml Mléko - podmáslí
  • 600 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Petržel kořen
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 1 hrst Houby sušené
  • 2 kg Zaječí maso
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 836 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 244 g
  • Sodík 473 mg
  • Bílkoviny 97 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 378 mg
  • Draslík 1842.9 mg
  • Vláknina 10323.2 mg
  • Vitamín A 10323.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zajíce necháme 1 den marinovat v podmáslí. Sušené houby si namočíme ve 2 dl vody. Zeleninu nakrájíme na kostičky, vše vložíme do pekáčku a necháme několik hodin odpočinout.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 200 °C. Zeleninu odebereme, následně maso osolíme a opepříme, posypeme kousky másla, přidáme houby a zeleninu. Přikryjeme a necháme péct 1 hodinu. (Průběžně podléváme.)

  • 3

    Poté si smícháme smetanou s moukou, přilijeme a necháme péct dalších 15 minut.

Komentáře k receptu